
Sätt ugnen på
180 grader.
Skär bort roten på vitkålshuvudet skär ner huvudet i små bitar. Lägg en klick smör i en panna och fräs kålen. Krydda med salt och vitpeppar. Tillsätt en skvätt sirap men se upp så det inte bränner. Lägg 500g färs i en bunke och rör ihop med 1 msk soja, 1½ dl grädde, 2 msk buljong, 1 msk sirap och lite mald kryddpeppar. Skala en lök och hacka eller riv fint, tillsätt den, 3 msk ströbröd, som du låtit svälla i lite vatten. Jobba ihop färsen och krydda med salt och peppar. Rör ned en tredjedel av den varma kålen från pannan i färsen och varva sen färs och resten av kålen i en ugnsform. Toppa med kål. Sätt in formen i ugnen ca 30 minuter.
Servera kålpuddingen med potatis & lingonsylt.