saffransskorpor

Sätt ugnen på 175 grader. Smält 100 g smör tillsammans med 1 g saffran. Häll över i en bunke och rör ner 2 st ägg. Blanda 1,5 dl socker, 5 dl vetemjöl och 1,5 tsk bakpulver med 1,5 dl hel sötmandel och vänd ner det i bunken. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback