pepparkaksmuffins

Sätt ugnen på 225°C. Smält 100 g smör (eller margarin) och låt svalna. Vispa 2 ägg och 3 dl socker pösigt. Tillsätt matfettet, 1 dl gräddfil, samt 0,5 tsk malen kardemumma, 1 tsk malen kanel, 0,5 tsk malen ingefära, 0,5 tsk malda nejlikor och blanda med 3 dl vetemjöl och ½ tsk bikarbonat. Häll smeten i muffinsformar av papper. Ställ dem på en plåt. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 15 min. Låt dem sedan svalna på ett galler.

Tips: Samtliga kryddor kan bytas ut mot 1 msk pepparkakskryddor. ½ tsk bikarbonat kan bytas ut mot 1 tsk bakpulver, även gräddfilen kan ersättas med samma mängd filmjölk.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback