kanelkakor

Blanda 7 dl vetemjöl, 1 dl potatismjöl och 1 dl strösocker i en bunke. Tärna 400 g kallt smör och nyp ihop med mjölblandningen. Häll i 2 msk vatten och arbeta ihop till en deg. Knåda inte för mycket, degen ska bara precis gå ihop. Lägg degen i en plastpåse i kylen och låt den vila i minst en timme. Sätt ugnen på 220 grader. Blanda 1 msk strösocker och ½ msk kanel. Rulla degen till små bollar och platta ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck varje kaka med en gaffel och s
trö över kanelsockret och pensla med uppvispat ägg. Grädda i ugnen, cirka 10 minuter tills de fått lite färg.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback