
Sätt ugnen på
225 grader. Vispa
2 ägg och
1,5 dl råsocker pösigt. Tillsätt
1,5 dl lättmjölk och
50 g smält smör. Rör om. Blanda
3 dl ljust fullkorns mjöl (jag använder grahamsmjöl),
0,5 dl linfrö,
1 tsk bakpulver och
1 krm salt. Mortla
0,5 dl kardemummakärnor och tillsätt det. Rör ihop mjölblandningen med äggsmeten och fördela i muffinsformar. Skölj och skär
1-2 äpplen, vänd dem i
kanel och fördela i muffinsen. Strö över lite råsocker och grädde
15 minuter. Färdigt! :)
Jag har gjort de här ett antal gånger tidigare och de är perfekta att ha liggandes i frysen, för att kunna ta fram och micra en morgon till kaffet! Att de är nyttigare än andra muffins gör dem ju knappast sämre! :)