choklad- och hasselnötskakor
Blanda 7 dl vetemjöl, 1 dl potatismjöl och 1 dl strösocker i en bunke. Tärna 400 g kallt smör och nyp ihop med mjölblandningen. Häll i 2 msk vatten och arbeta ihop till en deg. Knåda inte för mycket, degen ska bara precis gå ihop. Lägg degen i en plastpåse i kylen och låt den vila i minst en timme. Sätt under tiden ugnen på 200 grader, varmluft. Hacka 50 g hasselnötter och 50 g mörk kvalitets choklad 70% grovt och knåda ihop med degen. När degen vilat färdigt, rulla små bollar och platta ut dem till kakor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter tills de fått fin färg.
Tips: Sätt eventuellt en nöt i varje kaka innan gräddning!
Tips: Sätt eventuellt en nöt i varje kaka innan gräddning!
Kommentarer
Trackback