choklad- och hasselnötskakor

Blanda 7 dl vetemjöl, 1 dl potatismjöl och 1 dl strösocker i en bunke. Tärna 400 g kallt smör och nyp ihop med mjölblandningen. Häll i 2 msk vatten och arbeta ihop till en deg. Knåda inte för mycket, degen ska bara precis gå ihop.
Lägg degen i en plastpåse i kylen och låt den vila i minst en timme. Sätt under tiden ugnen på 200 grader, varmluft. Hacka 50 g hasselnötter och 50 g mörk kvalitets choklad 70% grovt och knåda ihop med degen. När degen vilat färdigt, rulla små bollar och platta ut dem till kakor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter tills de fått fin färg.

Tips: Sätt eventuellt en nöt i varje kaka innan gräddning!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback