fiskpudding

Fräs en finhackad gullök mjuk. Tillsätt sedan 400 g fisk (typ torsk) i små bitar & täck med vatten. Tillsätt 1 tsk salt & låt koka upp, låt sedan skjuda ca fem minuter. Sila sedan över fonden till en annan kastrull, där du kokar 2 dl ris. Tillsätt 4 dl grädde/mjölk & låt det koka in i riset, ska bli en grötaktig konsistens. Rör ner tre ägg i den grötaktiga risen & tillsätt sedan fisken. Rör sedan till en jämn smet. Fyll smeten i en smörad form & grädda i 200 grader ca 25-35 minuter. Servera med skirat smör, dill & citron.

Jag gjorde en egen potatismos (potatis, grädde, en äggula, vitpeppar & salt) & la runt fiskpuddingen. Blev mer som en fiskgratäng då & blev genast dubbelt så mycket mat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback