blåbär- och rödavinbärs muffins
Sätt ugnen på 200 grader om du vill göra stora muffins, och 220 grader om du vill göra små. Vispa 2 st ägg tillsammans med 1,5 dl strösocker och 1 tsk vaniljsocker poröst. Rör ner 100 g smält smör, 2 dl mjölk och rivet skal från en citron. Blanda 4 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver och 1 nypa salt och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt (blir ca 8 stora eller 12 små). Varva smeten med blåbär och rödvinbär (eller några andra bär) i formarna, fyll dem till 2/3. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.
Tips; Byt ut blåbären och rödvinbären till andra blandade bär. Strö gärna över lite mandelspån på muffinsen innan de gräddas.
Kommentarer
Trackback