det finns pengar att spara

Har ni svårt att få det att gå ihop i slutet av månaden? Aldrig pengar över till att unna er någonting extra? eller känner ni helt enkelt att det finns roligare saker att lägga pengarna på än mat? Det finns tusentals kronor att spara och mat är den största kostnaden vi kan påverka själva.

Här nedan ska jag ge er mina allra bäst tips! :)

Köp storpack - Oftast är det billigare, kolla jämförelsepris, men köp inte mer än du behöver.
Handa på willys/lidl - Handla basvarorna för månaden här, så kan du komplettera upp med saker från ica.
Bli prismedveten - Det kan skilja 30kr/kg mellan köttpriserna och grönsakerna från vecka till vecka och affär.
Dyrt inte alltid bäst - Eldorado, euroshop och willys egna märken kan vara minst lika bra.
Köp inte färdliglagat/halvfabrikat - Gör egen pytt, egna biffar, egna potatisbullar osv.
Mat och handlinglista - Sätt dig ner och skriv ner en matlista för 2-4veckor och följ den.
Följ handlingslistan - skippa all dricka, kakor, godis & glass under vardagen. Gynnar både plånboken & dig själv.
Ät dig inte proppad - Det mår du bara dåligt av, spara istället och frys in en matlåda.
Extrapriser - Kolla i reklamblad och använd rabatter. Men luras inte av köp 2 priser, ibland "tjänar" du någon enstaka krona och köper 2 för någonting du bara behövde en av.


Delar med mig utav en veckomeny! :)

Måndag
Panerad fisk, potatis och kallsås. Eldorados alaska pollock fileér. Brukar ligga på 15kr för 400g.

Tisdag
Ugnsstekt falukorv med potatismos. Köp inte eldorados, smakar skit. tycker man ska köpa bra och god falukorv, kika gärna efter extra erbjudanden, 2st för 40kr brukar vi passa på att köpa utav. finns det inget billigt alternativ den veckan? ät någonting annat och köp upp ett gäng och frys in då de har erbjudanden. potatismosen gör ni själva. (Lidl har alltid 3kg potatis för 14kr vilket är billigt, willys har ibland haft erbjudande 5kg/15kr)

Onsdag
Biffar, potatis, gräddsås. köp storpack köttfärs, dela upp i mindre förpackningar och frys in. Citycross brukar ha någon drive med 40kr/kg, ladda upp med några kilon så finns det.

Torsdag
Pannkaka/ärtsoppa varje torsdag. Euroshoppers ärtsoppa är minst lika god som den hemlagade och kostar bara 12kr/kg. För lite omväxling kan man köra varannan vecka pannkaka/ärtsoppa & crepes med champinjonstuvning.

Fredag
Hemmagjord kebabtallrik. Vi köper allt på lidl. kebabköttet, stripsen, grönsakerna, creame fraichen och vitlöken. gott och billigt.

Lördag
Fläskfilégryta med ris - egentligen inte fläskfilé, utan fläskytterfilé, men varken formen, konsistensen eller smaken är det någon märkbar skillnad på, enbart priset. köpte upp 4st sist, 40kr/kg och eftersom de ligger på ca 800g så blev det ca 30kr för en hel, god mat behöver alltså inte vara dyr. För en billig gryta så steker du fläskytterfilén i bitar, steker sedan skivade färska champinjoner, rör ner creame fraiche (möjligen med någon smak?) och en buljongtärning, salta och peppra.

Söndag
Kycklingklubbor, strips och béarnaisesås. Kycklingklubbor är oftast väldigt billiga om man jämför med fileérna och liknande.

Hoppas detta kan hjälpa några barnfamiljer (och er andra med förståss) att tjäna några extra slantar varje månad! : )

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback