vitchoklad- och kokos bullar

Gör en bulldeg av 100 gram smält smör som blivit fingervarmt tillsammans med 5 dl mjölk. Lös upp 1 pkt jäst i degvätskan och blanda därefter i 1 tsk salt, 1 krm kardemumma, 1 dl strösocker och 11-12 dl vetemjöl. Blanda allt ordentligt, degen ska va rätt lös. Låt jäsa ca 40 minuter. Ta upp på mjölat bakbord och tryck ut en rektangel. Bred på 100 gram mjukt smör blandat med 1 dl strösocker, 1 dl kokos och 150 gram finhackad vit choklad. Rulla ihop till en rulle och skär bullsnittar. Lägg snittarna i bullformar, blir ett tjugotal. Lät jäsa i ca 20 minuter och grädda sedan du penslat och strött på pärlsocker. Låt gräddas i ca 10-12 minuter på 225 grader.. Ät och njut! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback