Leilas tekakor

Värm 5 dl mjölk till ca 50 grader. Häll i 4 dl havregryn½ msk salt och 1 msk ljussirap och låt stå och svälla i 20 minuter. Smält 150 g smör och rör ner i grynblandningen. Smula ner 25 g jäst och rör om ordentligt. Tillsätt 8-9 dl vetemjöl lite i taget tills det blir en lös deg. Jäs under bakduk till dubbel storlek i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Knåda degen på ett mjölat bakbord, dela den i tio bitar och kavla ut till runda kakor ca 1 cm tjocka. Nagga dem med gaffel och jäs under bakduk på plåtar med bakplåtspapper i ca 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Klart!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback