korgbröd

Smula 50 g jäst i en bunke. Rör ut den i det 5 dl ljummet vatten. Tillsätt 2 tsk salt och 2 msk olja och de mest av mjölet (ska vara 1,3 l allt som allt). Arbeta degen kraftigt i en bunke, tills den blir blank och smidig. Täck bunken med en bakduk och låt den jäsa i 20 min. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma degen till en rund bulle sm du sedan lägger i en mjölad korg. Täck återigen över med en bakduk och låt möjligen jäsa ytterligare 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Då jäsningen är färdig så stjälper du upp bullen på en plåt med bakplåtspapper och låter den jäsa ytterliga 10min. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt brödet kallna på ett galler. Ät och njut med lite smör och ost till! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback