Nougat- och nötrutor

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna, ca 33x25 cm med bakplåtspapper. Smält 100 g smör och rör ner 2½ dl socker och 2 ägg, blanda noga. Rör i 1½ dl vetemjöl, 1 tsk kanel, ½ dl kakao, 1 nypa salt och 2 msk vaniljkrämspulver ( går att byta ut mot 1½ tsk äkta vaniljsocker). Häll smeten i långpannan och grädde i ca 20 minuter. Ta ut kakan och hyvla på ca 125 g nougat medan kakan är varm. Hacka ca 10valnötter (eller hasselnötter) och strö dem över. Smält ca 30 g vit- och/eller mörkchoklad och ringla eller klicka ut över kakan. Skär därefter kakan i 12-16 rutor.

Tips: Servera gärna med grädde till, eller ät den bara som den är! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback