Snabba frallor

Smula 75 g jäst (1,5 pkt) i en degbunke. Smält 50 g smör, häll i 5 dl vatten och värm tills det är 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör om tills den har lösts upp. Häll i 1 msk socker och ½ msk salt. Arbeta in 12 dl mjöl, lite i taget, tills det blir en smidig deg. Dela degen i 20 bitar. Rulla till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk i 15 minuter. Grädda frallorna i mitten av ugnen i 250 grader, ca 7 minuter.

Dessa frallor är otroligt porösa & saftiga. Att man sedan gör dem på ca 30 minuter gör dem ju knappast sämre! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback