whiskymarinerat kött med whiskysås

Marinaden:
Blanda ihop 0,5 dl olivolja, 2 msk whisky, 1 msk soya, 0,5 msk sirap, 0,5 msk balsamvinäger, 1 riven vitlöksklyfta & 1 msk tomatpuré. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden i en plastpåse. Lägg i köttskivorna och låt de ligga kallt i marinaden minst ett par timmar.. gärna ett dygn! Salta det marinerade köttet en aning och grilla på kolgrill. Under grilltiden penslas köttet några gånger med överbliven marinad.

Whiskysåsen: Finhacka 2 scharlottenlökar & fräs i smör tillsammans med 2 msk whisky. Tillsätt 2 dl vatten, 2,5 msk kalvfond & 2,5 dl grädde. Låt koka ihop några minuter & tillsätt ytterligare ca 2 msk whisky.. smaka av för att se hur mycket som passar! Sila såsen från lökbitarna eller mixa med en stavmixer så den blir slät. Red sedan eventuellt av såsen med lite maizena! :)

Tips; Ät detta, bjud på detta.. på eran sista måltid önska er detta.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback