tekakor på havregrynsgröt

Koka ihop 1,5 dl havregryn, 2,5 dl vatten & ½ tsk salt till en gröt. Häll av gröten i en bunke & klicka ner 50 g smör, som du sedan rör ut. Smula ner 50 g jäst i en bunke & lös upp med 2,5 dl fingervarm mjölk. Blanda ihop mjölk/jäst blandningen tillsammans med gröten & blanda i ½ dl sirap & ca 8 dl vetemjöl. Låt jäsa 30 minuter under bakduk. Baka sedan ut degen till tekakor (ca 24st). Lägg den på en plåt, platta ut dem & nagga med en gaffel. Låt jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk. Låt sedan gräddas på 250 grader i tio minuter.

Tips; Då då är färdiga kan du gärna pensla dem med en blandning utav, smör, mjölk & salt.. :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback